torsdag 11 februari 2016

Så var vi på nästa projekt då...




Flunsan har härjat i mig 
sedan förra veckan!

Man blir ju helt utslagen och medtagen och helt borta.
Men nu är det bara luftrören som behöver komma komma ikapp, 
så är jag nog helt på banan igen. 


En hel del tid har spenderats uppe på vårt sovloft i sängen dessa dagar. Som sysselsättning har jag av min man fått i uppgift att plöja båtresebloggar och resedagböcker.
Just nu läser jag om Essos och Monicas resa ner från Sverige till Medelhavet. Väldigt spännande läsning och matnyttigt inför vårt nästa projekt.







För nu när Bortom Verkligheten är så gott som färdigställt, så när som på lite smått och gott som vi vill ha kvar att göra lite nu och då när vi spenderar vår tid där och nu när Drömmen om Italien har blivit verklighet och vi faktiskt har ett eget litet hus i Toscana, så måste man ju ha något nytt att sätta tänderna i.

Har man ett hus vid Medelhavet, så behöver man ju ha en båt.
Och om man ändå ska skaffa en båt, så kan man ju låta den båten tillverkas här, så att den kommer att behövas transporteras ner. Och OM man skaffar en tillräckligt stor båt, så det kan bli ett problem med att traila ner den, så kommer man ju behöva köra ner den själv. Vattenvägen då förstås.
Men gröngölingar på sådana här sjöprojekt som vi är, så kommer ju detta att bli en lång resa innan vi ror den i land. OM vi gör det...
Men kan andra, så kan väl vi!!! 

Så stora M har nu lagt timmerbloggen lite på is och så smått börjat en historia
 här 
 För er som vill läsa om alla funderingar inför det kommande båtbygget och sedan följa med på det resterande. 
(Och tro nu inte att den här Mamman ska få sippa champagne på någon tjusig yacht med teakdäck och fluffiga blåvita kuddar. Nixpix, det blir en 8 ton tung ribbåt typ hela världens kustbevakningar... Men, men, det går säkert att dricka champagne på en sådan också och tjusiga glas ska jag i alla fall ha...)


Ett båtbygge med början av nästa år, en genrepsresa nästa sommar 2017 där vi tänkte runda södra Sverige och den slutgiltiga europaresan sommaren 2018.
Fram tills dess ska det fixas kunskap så som, Kustskepparintyg, VHF tillstånd, bättre sjukvårdskunskaper och så vidare. 

Vad tror ni?
Smått galet?
Jo, men han är lite galen, mannen här bredvid mig i soffan:)


Hoppas ni alla får en härlig fredag i morgon!
Frun här ska lämna familjen i sticket och njuta Tällberg, Åkerblads och två härliga färgkursdagar med Maria Nila.


Karmisar
Becca

Inga kommentarer: