fredag 24 oktober 2014

Mörkt sirapsbröd



Idag har huset och garagevåningen blivit städat. Att komma hem till ett nystädat hus, när man snart passerat Bäst Före datum i graviditeten, är så grymt lyxigt!

En så oerhört väl värd investering och inte speciellt dyrt (i alla fall något år till). 
Killarna som kom och städade idag var uppriktigt oroliga för sina jobb efter nya budgetförslaget.
Jag tröstade dem med att a-kassan blir högre. Då får de ju pengar ändå och slipper jobba... Måste ju vara rena rama drömmen... Perfekt att våra skattepengar läggs på det som gynnar ickejobb istället för jobb...
Hoppsan, nu ska vi inte bli politiska. 
(Finns en del som var bra i budgetförslaget också, men inte just detta).
Förlåt!

Nu har lukten från rengöringsmedlet ersatts av doften från nybakat sirapsbröd istället. Och i detta nu känner jag mig verkligen helt redo för den nya bebisen. Utvilad, nystädat, bröd i frysen.

Givetvis var min lilla bagare med i köket under eftermiddagen:)





Recept på världens enklaste och jättegoda sirapsbröd:

1 litet rågsikt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1/2 liter filmjölk
3 dl mörk sirap

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan filmjölken uppvärmd något tillsammans med sirapen. Blanda väl och fördela i två brödformar. In i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter.
Ingen jäsning.

Enkelt och så gott!

Karmisar Becca 


Inga kommentarer: