måndag 21 mars 2016

Kärt återseende




Drottningen av 
Bortom Verkligheten

Vårt lilla kärnkraftverk i timmerhuset. En Bolinder Munktell från början av 1900-talet. Tidigare har den värmt upp en gammal skola i Åmål. Nu är den den vackraste interiören Bortom Verkligheten.


Jag har inte varit hit sedan i somras. Det har varit fokus på Italien under hösten och detta hus har fått stå lite åt sidan. Dumt nog inser man varje gång man närmar sig huset genom skogen. Jag skulle verkligen kunna flytta hit permanent. Det enda som stoppar det är tanken på barnen och skola och att det ligger vansinnigt avsides ur praktiska synvinklar vad det gäller detta. Men och andra sidan kanske barnen skulle må bra av det i en värld som denna. Närmaste skola finns i Sälen och den lär vara bra enligt ryktet och Sälen är väl tillräckligt samhälleligt för att barnen inte ska bli alltför stora "skogmullar".









Vi fick in innerdörrarna i lördags. 
Vi har fått ut ett riktigt praktiskt skåp från Mio, med massor av lådor och hyllor för stearinljus, batterier, ficklampor, braständare och sällskapsspel. Ingenting känns jobbigt här uppe. Allt pyssel är bara mysigt och barnen hänger med och hjälper till där de kan och de tycker verkligen att allt bara är härligt. 

Men det händer att man ibland får låsa fast dem på diverse ställen;)
Ibland intejpade i en kartong...






En smed i Stora Skedvi  har smidat den här stången på beställning. 
Lars-Anders Carlsson heter han och är tredje generationens svartsmed i den byn.
Den blev så perfekt.

Här ska vi hänga upp ett rejält draperi för att stoppa upp kylan utifrån när vi öppnar dörren. Måste bara hitta det perfekta tyget. Viktigt!;)
Den fyller också en stöttningsfunktion mellan sovrumsväggen och halvväggen mot köksdelen.


Påskvecka!
Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska gå all in på påskpyntet i år 
eller om vi skippar det helt.
Stora M drar till Amerikatt och The Big Apple vid lunch idag på lite business, så jag och barnaskaran kommer fira påsken själva. Med gamla M och Stockholmsmostern så klart också:) Och kanske en och annan kompis också, så nja, själva... Inte riktigt då.

Jo, det får nog bli en riktig påsk i år... 
Vi kanske till och med slår till och målar äggen på påskafton:)


Karmisar
Becca

Inga kommentarer: