söndag 6 september 2015

Spöken och choklad!




Två toppnoteringar denna söndag!






Lost Souls Alley (hemsida här)på Florianska nummer 6 i Krakow.
Snacka om en total motsats till alla kyrkor och museum. Nummer fem på Trip Advisor. Måste ju undersökas. Syster bangade och stannade på hotellrummet. Gamla M hängde på.

Jag och Mamsen tillsammans med två kanadensare på bröllopsresa och två killar till, tog oss igenom denna grymt välgjorda skräckfilmsupplevelse. Jag är inte rädd utav mig och älskar skräckfilmer (helst då dem "based on true events"), men måste medge att  det var tur man visste att det var fiction, annars hade det varit läskigt på riktigt. Vid ett par tillfällen pirrade det till ordentligt trots denna vetskap:) En attraktion som alla borde testa när man besöker Krakow!

Det tar bara 15-20 minuter (beroende på hur snabba ni är att knäcka koderna till låsen in till nästa rum) och kostar 18 PLN/person (ca 50 SEK).










En annan riktigt feel-good-upplevelse på dagens agenda, som stod i stark kontrast till ovanstående, var  den egentillverkade chokladen på Circus Family i ena hörnet av Main Square. En lång meny av olika varma och kalla chokladdrycker att förtära vid ett mysigt bord inne i chokladbutikens skyltfönster. Chokladen serveras av personal i cirkuskostymer och notan levereras i en liten vacker träbox med cafénamnet på. 

En njutbar stund som man heller inte 
kan missa vid ett besök i Krakow!

Nu ska dessa tre damer sova sista natten på Grand Hotel. Imorgon byter vi, för att spendera de resterande två nätterna på hotell Copernicus. Detta gör vi mest för att vi kan:) Det är inte så att Grand inte har leveraret. Absolut inte! Snarare tvärtom. Ett mycket fint hotell med suverän service. Men planen har hela tiden varit att vi ska testa Copernicus från måndag till onsdag innan hemfärd. Får se om det förblir en bra plan eller inte.
Sov gott i natt!

Karmisar
Becca

Inga kommentarer: