tisdag 4 augusti 2015

Gessis Fäbodar






Gessi Fäbodar 
utanför Älvdalen!






Vi tog en fyrhjulingstur hela familjen under gårdagen.
Gessis Fäbodar är en sommaröppen fäbod en bit utanför Älvdalen. Från oss är det cirka 25 kilometer. Det var en riktig bedrift av lilla M, som körde sin egen maskin fram och tillbaka galant på skogsvägarna.







Dagen bjöd på det finste vädret och de kärvänligaste djuren. Det var bara vi och en liten familj till på plats när vi kom. De åkte efter en liten stund och resten av dagen var det bara vi, djuren och fäbodbonden. Han och hans familj bor ju där, så kan pysslade ju liksom på med sitt, medans vi fick fri tillgång till alla djuren. Under ansvar givetvis.

Den som njöt mest av det var faktiskt lilla M. Hon gladdes riktigt av att alla djuren var så kelsjuka och mysiga. Mini bidrog till att åtminstone en av hästarna ådrog sig en rejäl viktökning och att bonden fick en kantklippt trädgård;)

Minstingen låg mest och sov i skuggan nedanför skogvaktarkojan. Det är han som man skymtar i blått bakom katten...

Ett riktigt bra utflyktsmål. Betalar man några hundralappar per person får man vara ned ett par dagar på fäboden och hjälpa till med alla sysslor och övernatta i ett av de gamla fäbodhusen. Något vi absolut måste prova någon av kommande somrar.

Idag är vädret lite till och från. Jag och lilla M tog en löptur på 7 km på morgonen. Helt fantastiskt fint. Det blev en hel del blåbär under färden kan jag meddela... Flottur med ett par tyska vänner väntar nu. Hoppas det blir uppehåll bara.

Karmisar
Becca

Inga kommentarer: