fredag 5 juni 2015

Het dag när drömmen slog in...




Utsikten från vår uteplats är magisk!






Jag har sovit som en klubbad i natt. Nu är allt klart och vi har nycklarna till vår dröm i Italien. Jag är glad att vi har idag  här också innan vi åker hem, för att smälta och förstå.

Det enda som återstår idag är ett bankbesök för att från vårt italienska konto betala skatten för resten av året och sophämtningen. Vi har fått en bankdosa och betalkort och allt sådant, så det ska funka att göra det via nätet hemifrån, men för säkerhets skull gör vi det härifrån den här gången.

Vilken dag det var igår! (För att inte glömma dagen innan då min man fick till bank och försäkring. Det här med att till exempel få till ett rättsskydd för en husförsäkring när man inte är italiensk medborgare är inte en lek). 31 grader varmt i skuggan och först möte på kommunhuset, för att föra över skattebetalningen och renhållningen från tidigare ägare till oss. Gulliga Manrika som tidigare ägaren heter hade bokat tid 9.30. Naturligtvis hade personen hon bokat tiden med igår bestämt sig för att bara jobba eftermiddag, så han var inte där ("the italien way"):) Manrika harven tysk arbetsgivare, så hon löste det ändå:) Men hjälp vad många personer som blev inblandade innan allt var påskrivet och det slutade så klart med att min man fick förklara hur det italienska skattesystemet fungerade för dem:) De ville få det till att vi lika gärna kunde skatta i Sverige. Inte konstigt att den ekonomiska situationen här är som den är...

Vidare till att flytta elavtal och vatten. Detta flöt smidigare, så när som på att de inte vill fakturera till en adress utomlands. Efter hot om att de då inte kommer kunna få betalt, så skickar de nu sona fakturor utomlands;)

En lång mysig lunch med mäklare, tidigare ägare och några andra följde. Åt fantastiskt goda friterade salviablommor. För att sedan åka vidare till Grosseto och kontraktsskrivning på notariens kontor. Detta tig två timmar med noga genomgång på italienska och av översättaren på engelska. I rummet befann sig åtta personer, notarie, två vittnen, mäklare, tidigare ägare, vi två och en översättare. Det är obligatoriskt.
Men klockan 16.15 i går eftermiddag var vårt lilla hus på vägen upp mot Vetulonia vårt!!!

Idag ska vi bara mysåka dit upp och ta in det hela för att senare ikväll fira med våra fina, goa vänner!!!

Karmisar Becca

Inga kommentarer: