onsdag 11 februari 2015

Fisksoppa Deluxe




 Vi gjorde en så grymt god
fisksoppa
nere i Småland i helgen.

Så igår kväll gjorde jag en ytterligare upphottad variant av denna till det att stora M kom hem från jobbet. Han som själv gör den mest gudomliga fisksoppan som finns, tog till och med med sig en lunchlåda idag till jobbet!!! (Han är långt ifrån en lunchlådeperson)





Fisksoppa Deluxe 
recept 4-6 personer:

1 purjolök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1/2 fänkål
olivolja

Fräs detta (uppskuret) tillsammans i en lagom stor kastrull.

5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 fiskbuljongstärningar
1 pkt passerade tomater
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Färsk timjan efter behag
1 pkt saffran

Tillsätts i kastrullen med den frästa löken, morötterna och fänkålen.
Låt koka i ca 15 minuter.

400 gram lax i bitar
400 gram torskfilé i bitar
1 knippe med blåmusslor
2 dl handskalade räkor

Lägg i fisk och musslor och låt koka ytterligare ca 7 minuter (tills dess att musslorna öppnat sig). Ta av kastrullen och vänd ner räkorna i soppan innan servering. 





Köpte det här franska vita vinet i 150 kronors klassen till soppan, för att lyxa till tisdagsmiddagen ytterligare.
Vi är inte så bra på att dela upp våra veckor i helg och vardag. Vi jobbar så olika och det där med helg och veckodagar flätas liksom samman. Igår körde vi något av en fredagskänsla.

Vinet var riktigt, riktigt bra! 
Kanon för er som gillar ett friskt vitt vin, som ändå inte är sött och inte allt för torrt.


Karmisar
Becca



Inga kommentarer: