måndag 4 augusti 2014

Brännande nära...




Detta är helt oredigerade mobilbilder, 
tagna vid tvåtiden idag hemma på vår baksida. 

Jag gillar Stephen King, men det är ju fiction. Det här är på riktigt. Det är ju en helt vansinnig brand som härjar väster om Sala. I ett par dagar har vi här kunnat känna en lätt röklukt. Men att vi här, åtta mil norr ut, skulle påverkas så här! 

På eftermiddagen idag, med 34 grader i skuggan, en utsikt som påminner om ett gammalt gulnat foto och en knallgul himmel med en lika röd sol. Det kändes inte verkligt. Läskigt på något vis. 





När sedan åskan brakade lös och regnet föll, så var det inte bara vattendroppar utan även aska, som fyllde skopan på stora V's traktor...




Att jag och lilla M nu på kvällen varit ut med trädgårdsslangen, för att spola av trädgårdsmöblerna, leksakerna, studsmattan, pergolataket och fönsterblecken, från svart sot känns helt overkligt. 

Och att nu försöka somna med en stickande röklukt som bränner i ögon och hals känns inte speciellt hälsosamt. Då har vi ändå värmepumpen med luftrenare på och takfläkten på högsta. Väldigt tacksam för dessa två just nu. Hade nog varit olidligt annars. 

Blir nog att jag får dela rum med något av barnen i natt. Betydligt bättre luft nere. AC'n når inte riktigt upp till mig.

Om världen har en regngud över åt Västmanland, så snälla kom!!!

Karmisar Becca




Inga kommentarer: