lördag 18 maj 2013

Skaldjurspannacotta




Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fart...


Och gissa om vi har hållit igång idag? 
Det är ju en helt ny värd att upptäcka utomhus för liten Mini nu när 
gräsmattan är snöfri och det ÄNTLIGEN har kommit lite värme.

Lööv it!!!






Till middag idag lyxade jag till det lite med 
vitlöksgratinerad hummer och en variant av pannacotta till efterrätt.

Så superenkelt att göra och allt går att förbereda när som under dagen.
Vilket är ett måste eftersom någon pockar på uppmärksamheten precis när det passar honom och inte av hänsyn till var man ligger till i matlagningen:)

Vitlöksgratinerad hummer:
2 humrar 
(jag köpte frysta, så de har legat på upptining i kylen sedan igår mitt på dagen)

Dela humrarna på mitten.
Gröp ur allt kött. Dela köttet i små bitar.
Lägg tillbaka dem i skalet.

Lägg på vitlökssmör gjort som följer:
80 gram smör
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk persilja

In i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Klart och gudomligt gott!


--------------


Pannacotta med smak av kanel:
3 dl grädde
1/2 dl strösocker
2 kanelstänger
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
jordgubbar
limeskal

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Koka upp grädden och strösockret med kanelstängerna.
Plocka bort kanelen.
Smält ner gelatinbladen.
Tillsätt vaniljen när massan svalnat.
Tappa upp smeten i efterrättsskålar.
Låt dem stå kallt i tre timmar.
Garnera med jordisar och rivet skal av lime.

Klart och gudomligt gott:) 

Nu sitter jag och håller min tumme för Frankrike... tror jag...

Karmisar Becca



Inga kommentarer: